Skapad av & Inlämnad under Inspiration, Träningstips.

Detta inlägg innehåller en sponsrad video

Reebok Crossfit

Reebok Crossfit

CrossFit är en träningsform som är på uppgång i Sverige, vilket är något som märks speciellt nu då Reebok introducerar deras satsning Reebok CrossFit. I denna satsning packeterar Reebok:s träningskläder och träningsskor och även träningsanläggningar och tävlingar i CrossFit.

CrossFit är en träningsform som kombinerar styrketräning med kondition, variation och balansövningar. Övningar med kettlebells varieras med olympiska lyft, akrobatiska övningar med din kroppsvikt som i ringar och t.ex. burpees, löpning med mera. Det centrala i CrossFit är att du ska utföra ett givet antal olika övningar explosivt mot klockan, eller att du ska utföra så många rundor som möjligt av ett antal olika övningar under en viss tid. Dessa träningspass blir väldigt effektiva och ofta inte längre än 30 min, vilket ska räcka gott och väl då det kan fungera likt energikrävande intervallträning eller tung styrketräning om du till exempel gör knäböj och andra tunga helkroppsövningar.

Olympiska styrkelyft är inte helt ovanliga bland mer rutinerade utövare av CrossFit

Olympiska styrkelyft är inte helt ovanliga bland mer rutinerade utövare av CrossFit

Reebok CrossFit har bland annat en anläggning i Karlstad, men annars är det fortfarande lite mystiskt om vad det hela innebär- eller vad säger du när du tittar på den här videon de släppt?

Har du provat att träna CrossFit tidigare? Själv så tycker jag att många av övningarna verkar bekanta, men just sammansättningen har jag inte provat själv, verkar intressant!

Detta inlägg innehåller en sponsrad video

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.