Några vanliga proteinpulver av typen vassle

Några vanliga proteinpulver av typen vassle

Hitta billigt vassleprotein:

  • Star Nutrition Whey-80
  • 100% Whey Gold Standard

Om vassleprotein:

Vassleprotein är ett protein utvunnet från det naturliga vassle som blir till som biprodukt vid osttillverkning. Under tillverkningen av ost så blir det fettlösliga mjölkproteinet kasein kvar i mjölkfettet och det som blir kvar av mjölken kallas vassle. Vassleprotein skiljer sig från andra protein på det sättet att det har en mycket hög halt grenade aminosyror (BCAA). Dessa aminosyror kan snabbt tillsättas till musklerna som får energi och näring, vilket förhindrar nedbrytning av muskler vilket. Att undvika nedbrytning av musklerna är väldigt viktigt vare sig du försöker gå ner i vikt eller öka i vikt. När du vill gå ner i fett men inte riskera att förlora någon muskelmassa då du ligger på ett underskott av kalorier så är vassleprotein perfekt! Protein av typen vassle har ett högt biologiskt värde, vilket betyder att det tillfredsställer människans behov perfekt.

Vassleprotein med dess höga koncentration av grenade aminosyror (BCAA) stimulerar muskeluppbyggnad och reparation och tar flera genvägar i kroppen för att tillsättas direkt via blodet till musklerna där de behövs. Vanligt proteinpulver baserat på vassle innehåller oftast en väldigt hög andel protein och väldigt lite kolhydrater och fett, vilket gör att du får en stor mängd nödvändiga gram protein per portion utan att det blir mycket kalorier eller en skjuts för ditt insulin. Vassleprotein är därför mycket bra att dricka som mellanmål för att se till att din kropp får i sig tillräckligt med protein och även andra vitaminer och mineraler som proteindryckerna ofta innehåller. Behöver du snabb energi och en del protein efter ett hårt träningspass? Då passar en gainer bättre.

Bra att veta om vassleprotein

  • Trots att vassleprotein utvinns från ostprodukter som innehåller laktos så har proteinpulver av typen vassle inte så hög laktoshalt, oftast under 5%. Är du väldigt känslig för laktos så finns istället sojaprotein som till skillnad från vassle och kasein inte utvinns av laktosprodukter.
  • Vassle heter ”Whey” på engelska vilket förklarar varför det finns så många proteinpulver och proteinbars på marknaden som har ordet whey med i namnet någonstans.

Artiklar och nyheter

Länkar

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Ny undersida: Vassleprotein
  2.  10% rabatt på kosttillskott från MuscleTech hos Gymgrossisten - Billigt Kosttillskott
  3.  Limited edition av Star Nutrition Gainer Pro: Orange cream - Billigt Kosttillskott
  4.  Recension: Isostar After sport recovery Chocolate - Billigt Kosttillskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.