Jack3d watermelon-smak

Jack3d watermelon-smak

Jack3d från märket USPlabs är ett kosttillskott av typen pre-workout, även känt som en PWO. Jack3d har varit lite i blåsväder då det sedan 2010 är dopingklassat för tävling, men är tillåtet att använda utanför tävlingssammanhang lagligt. Den dopingklassade ingrediensen i Jack3d är 1,3-dimethylamylamin (DMAA), även känd som metylhexanamin, dimetylamfetamin, geranium, geraniumolja, geraniumextrakt, geraniumstjälk eller det varumärkesskyddade namnet geranamine. DMAA har en effekt som kan jämföras med en mildare variant av drogen amfetamin.

I och med dopingklassningen och effekten så är Jack3d inget för nybörjare inom kosttillskott och träning. Är du aktivt tävlande atlet eller tjänsteman inom säkerhet där det genomförs dopingtest, är Jack3d nog inte det bästa kosttillskottet för dig. Dock så försvinner ämnena från det dopingklassade ämnet inom 5 dagar efter intag så Jack3d går att använda strategiskt även om du har en kommande tävling eller säkerhetskontroll.

Men vilka är de positiva effekterna av Jack3d och vad innehåller denna pre-workout/prestationshöjare?

  • Schisandrol A: En ingrediens känd inom kinesisk medicin som piggar upp dig både mentalt och ökar din fysiska prestationsförmåga. I studier har det visats att Schisandrol A har en antikatabol effekt genom att minska kortisolnivåerna – detta förbättrar din återhämtning efter tung träning.
  • Koffein: Koffein är vad många av vi kaffeälskande Svenskar får extra bränsle av i vardagen. Jack3d innehåller en mängd koffein vilket är givande innan träning då det är centralstimulerande, ökar ditt blodtryck och riktar blodflöde till muskulaturen och ökar din fettförbränning. Detta är en utmärkt kombination för hårda träningspass där du behöver extra fokus och uthållighet.
  • Beta-alanine: Beta-alanine påverkar din kropps hantering av mjölksyra och ett tillskott av detta ämne gör att du kan pressa kroppen längre under träning utan att avbryta för jobbig mjölksyra.
  • Kreatin Monohydrat: Tillskott av extra kreatin gör att dina muskler kan utföra tungt och explosivt arbete utan att tröttas ut på samma sätt som i vanliga fall.
  • Geranium: Går även under det mer vetenskapliga namnet 1,3-Dimethylamylamine eller DMAA och är det ämne i Jack3d som gör den dopingklassat. Geranium är ett centralstimulerande växtextrakt med aktiva ämnen som ger dig en euforisk känsla och ökad mental kapacitet, likt en mildare variant av amfetamin.
  • L-arginine alpha-ketoglutarate (AAKG): Ett aminosyrekomplex som har en muskelsparande effekt samtidigt som det ökar blodflöde och transporten av näring till musklerna.

Dosering av Jack3d:

I början när du är ny med denna pre-workoutprodukt så tar du 1 dos i form av en skopa (5,5 gram) som du blandar med 1,2 dl kallt vatten en halvtimme före träningen. Doseringen kan sedan ökas vid behov till 1,5 – 2 skopor blandat med 2-3 dl vatten.

Källor och mer läsning om Jack3d:

Jack3d.se
Artikel om dopingklassade 1,3-Dimethylamylamine

Butiker med USPlabs Jack3d:

Butik Pris Leveranstid
Gymgrossisten 279 kr 2 – 4 arbetsdagar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.