Hitta billiga Gainers:

Om Gainers

Gainer Pro - en vanlig Gainer från Star nutrition

Gainer Pro - en vanlig Gainer från Star nutrition

En Gainer är ett kosttillskott i form av ett pulver innehållande mestadels kolhydrater men också en del protein. Gainers kan även ibland innehålla lite fett, aminosyror, vitaminer med mera beroende på vilken sort det är. Gainers används för snabbare återhämtning efter fysisk träning så som styrketräning. En Gainer ger dig välbehövd energi efter eller under ett hårt träningspass och skickar ut stora mängder kolhydrater i din kropp och hjälper för återuppbyggnad av dem.

Många äter en banan eller ingenting alls direkt efter ett träningspass. Kanske väntar de med att äta tills en stund efteråt vid middag eller likande måltid. Detta är dåligt för återhämtningen och muskelutvecklingen och även om du äter mat direkt efter träningen kan det vara svårt att ge det kroppen behöver efter ett uttröttande pass, på samma sätt som en optimerad Gainer kan. För bästa effekt bör du dricka en Gainer direkt efter träningspasset och sedan äta en närings- och proteinrik måltid strax efteråt.

Gainer av den typen som används för återhämtning innehåller oftast snabba kolhydrater av typen maltodextrin eller vitargo och lättillgängligt protein av typen vassleprotein som kroppen tar upp snabbare. Gainers för återhämtning är oftast väldigt rika på kalorier, men är för den sakens skull inget som du ensamt blir fet på om du i övrigt håller en balanserad kost med rätt kaloriintag. För personer som är till exempel sjuka eller är i stort behov av en kraftig viktökning av andra anledningar, finns det andra produkter för det ändamålet.
Gainers för återhämtning hjälper dig vid rätt dosering att bevara muskelmassan, återhämta dig snabbare och även få välbehövda proteiner för muskeltillväxt.

Gainers är även bra för dig som vill öka i muskelmassa och få i dig lite extra kalorier och protein i en så kallad bulkfas. Då dricks den med fördel tillsammans med mjölk och smakar då ofta som en milkshake och ger dig snabba och lätta kalorier.

En typisk Gainer kommer i en stor plastbunke eller i en påse och doseras i form av ett pulver om några skopor. Du häller i några skopor i en shaker som du sedan blandar med vatten eller mjölk och skakar om. Hur det smakar sen beror helt på vilken av alla möjliga smaker du valt (vanliga smaker är jordgubbe, choklad, vanilj) och vilken sort du dricker. Vissa Gainers kan verkligen smaka som en milkshake på ett hamburgerställe och andra lite konstigare- så det hänger lite på din personliga smak. I början kan Gainers vara lite kämpiga att dricka, men du vänjer dig snabbt och efter ett hårt pass kommer du längta efter att få svepa ner din gainer-blandning. En del väljer att blanda sitt Gainer-pulver med andra ingredienser som frusna bär och annat för att göra en smoothie-liknande dryck och andra kan prova med andra sorters kosttillskott eller havregryn.

Hur ofta ska jag dricka en Gainer?

Du ska dricka en Gainer efter eller under varje träningspass, men inte när du inte tränar för då riskerar du att få ett överskott på energi vilket kan göra att du går upp i fett mer än muskler. För att få ett bra intag av proteiner utan alla kolhydrater till vardags finns andra produkter som kan användas i kombination med Gainers, så som Whey-protein.

Bra att veta om Gainers

  • Trots att en del tror det så blir du inte tjock av Gainers, du kan visserligen bli det om dricker Gainers och inte tränar och ligger på ett kaloriöverskott. Om du däremot dricker en Gainer bara när du tränat och sköter kosten i övrigt på rätt kalorinivå blir du inte tjock. Om du inte vill få lika mycket kalorier i dig av en Gainer är en blandning med vatten att föredra då en blandning med mjölk kan nå upp till hela 600 kalorier!
  • Använd inte Gainers som ersättning för måltider eller mellanmål! Gainers ska användas som ett kosttillskott inte som en måltidsersättning. Dricker du en Gainer till mellanmål utan att du har tränat så påverkas ditt blodsocker och insulinnivåer då Gainern innehåller en stor mängd snabba kolhydrater – detta är inte bra i längden.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Knäböj: Varför du ska göra den fantastiska övningen
  2.  Få en låda Goodlife proteinbars på köpet med Gainer Pro hos Bodystore - Billigt Kosttillskott
  3.  Recension: Dalblads SWEBAR choklad - Billigt Kosttillskott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.