Skapad av & Inlämnad under Inspiration, Kosttillskott, Protein, Träningstips, Vitaminer & mineraler.

Soligt gym
Hotel gym av hotelcasavelas2

Nu är det ett nytt år och nya tag! Även om det är riktigt kallt och mörkt ute så måste man försöka hålla motivationen uppe, vilket är min tanke med det här inlägget!

Mina träningsmål 2013:

– Bli mindre stel i leder efter alla timmar på jobbet och gymet: Jag blir lätt stel i kroppen efter en lång dag på jobbet och särskilt dagen efter träning. Detta tror jag kan motverkas med bättre återhämtning genom sömn, mat och kosttillskott och genom att genomföra övningar med t.ex. medicinbollar, gummiband och kroppsövningar. Jag har bland annat skaffat en vetekudde som värms i mikron eller ugnen som är grym för avslappning och för att få bort spänningar i nacken och axelpartiet.

– Få bättre flexibilitet: Jag har svårt för att göra övningar som raka marklyft, good mornings och liknande vilket skulle vara kul att göra utan att det stramar i baksida lår och knä som den värsta stretchingen under gympan när man var liten.

– Klara att göra tyngre knäböj igen utan värk i axeln: För runt två år sedan lyckades jag få axeln ur led när jag var oförsiktig med en skivstång hemma utan rackställ. Det känner jag av ganska snabbt i form av smärta efter några set tyngre knäböj. Då knäböj är en av de bästa, om inte den bästa övningen för styrketräning, så är detta definitivt något jag skulle behöva träna upp för att kunna börja öka i vikt igen. Jag har provat att köra rehab-övningar för att stretcha axlarna och skulderbladen som jag gjorde efter min skada, men det dämpar bara till en viss grad så det kan vara en idé med nya besök hos rehab eller idrottsläkare för min del.

– Komma förbi platåer i tunga basövningar: Jag har under en längre tid kört efter träningsmetoden StrongLifts 5×5 som fokuserar på tunga basövningar med marklyft, bänkpress, militärpress, stående rodd och knäböj. Jag har nått det metoden kallar ”platåer”, alltså att jag inte ökar i vikt enligt schemat. Boten på detta borde vara att fortsätta nöta eller ändra i min kost och sömn så jag har bättre energi i gymet. Ett annat sätt jag har börjat experimentera, är att göra varianter av övningarna som känns bättre för mig, t.ex. sumomarklyft.

– Eventuellt prova att träna thai-boxning: Jag har blivit allt mer intresserad av kampsport under senaste året och lockas även av det som träningsform med dess kombination av styrka, kondition, flexiblitet och mental träning. Det skulle vara kul att prova på någon kampsport och se hur mycket av min gymträning som kan omsättas i kampsporten.

Kosttillskott jag kommer att använda för att försöka uppnå mina mål:

Star Nutrition Caffeine 200: Istället för att använda en pre-workout produkt som måste blandas och kostar en del per portion så tar jag en koffeintablett kanske 20-30 min före ett träningspass för ökad fokus och förbränning.

Olimp BCAA Mega-Caps: Dessa enorma kapslar var rätt svåra att svälja i början, men det vande jag mig snabbt vid. Dessa BCAA-kapslar tar jag tre av varje dag före frukost och innan läggdags, samt före ett träningspass för att begränsa muskelnedbrytning och förbättra min återhämtning.

Star Nutrition Gainer Pro: Den gamla trotjänaren för mig och säkert för många andra. Jag dricker kanske 1/4 före ett träningspass för att komma igång och få upphämtning under passet och resten efter ett träningspass för att få näring ut till musklerna och återhämta mig.

Star Nutrition Whey-80: Också en gammal trotjänare, jag har provat lite andra sorters proteinpulver men de har inte alls varit lika goda eller lika prisvärda. Jag dricker en proteinshake av Whey-80 varje morgon till frukost och en som kvällsmål några timmar innan jag går och lägger mig.

Star Nutrition Omega-3: Jag äter alltid extra Omega-3, särskilt tidigare när jag inte åt så mycket fet fisk. Jag har tidigare köpt Omega-3 från Apoteket, men det har blivit väldigt dyrt i längden med upp till 250 kr per burk där man kan få i princip samma procenthalt i burkar för en hundring från Star Nutrition.

Dr. Donsbach Mivitotal: Jag har tidigare provat Mivitotal Plus i flytande form, men där tabletterna inte är lika uppfriskande som den flytande varianten så väger de upp i att de är mindre omständiga och lättare att ta med sig om man är på resande fot eller har med sig till kontoret.

 

Vad har du för träningsmål och vilka kosttillskott kommer du använda dig av för att försöka uppnå dem under 2013?Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.