Skapad av & Inlämnad under Kosttillskott, Recension, Vitaminer & mineraler.

Mivitotal Plus från Dr. Donsbach

Mivitotal Plus från Dr. Donsbach

Mivitotal Plus från Dr. Donsbach är ett populärt kosttillskott i form av en mängd vitaminer och mineraler i flytande form. Förutom Mivitotal Plus har Dr. Donsbach även variationer som Mivitotal Flex mer optimerad för idrottsutövare och även Mivitotal Plus i tablettform.

Mivitotal Plus innehållet fler än 100 vitaminer och mineraler inklusive vattenlösliga Q10, Alfalfa, och Bioflavo-noider.

Dr. Kurt W Donsbach som är namnet bakom dessa kosttillskott, är fyrfaldig doktor, i kiropraktik, naprapati, naturvetenskapliga ämnen och näringslära, samt licentiat i allmän sjuk- och hälsovård. Med detta i åtanke är det extra konstigt när vi går direkt på elefanten i rummet: att Mivitotal Plus innehåller det cancerogena ämnet Natriumbensonat (konserveringsmedlet E 211). Detta ämne är dock i en extremt liten mängd och borde likt sylt och andra produkter som kan innehålla det, vara ofarligt. Men man undrar varför de har chansat med detta innehåll, då det säkert borde gå att kringgå på något sätt. Tittar man på omdömen hos olika nätbutiker med kosttillskott så tar diskussioner om detta ämne över de omdömen om produktens positiva delar.

Om vi lägger det från sidan så har Mivitotal många fördelar, då främst den stora mängden olika vitaminer och mineraler som ger dig en väldigt komplett extra dos med bara en eller två matskedar om dagen. Då den är flytande och du förvarar den i kylen så får du en mer uppfriskande och uppiggande känsla av den på morgonen än motsvarande i tablettform. Smaken kan vara lite stark i början, särskilt om det är det första du tar på morgonen, men jag tyckte faktiskt att smaken blev rätt god efter ett tag!

Med ett cirkapris på ca 120 kr för en flaska på en halv liter och ca 215 kr för en på 1 liter, är Mivitotal Plus en av de dyrare multivitaminerna i kategorin. Under den månad jag använde produkten två gånger om dagen var jag inte förkyld en enda gång, från att ha varit det lite till och från ett tag innan. Detta kan självklart ha att göra med andra faktorer också, men jag inbillar mig i alla fall att Mivitotal Plus har fungerande innehåll som ger dig fördelar i vardagen.

Innehåll: 3/5: mycket bra samling med vitaminer och mineraler, men den tvivelaktiga inkluderingen av Natriumbensonat drar ner betyget ett snäpp.

Prisvärde: 4/5: Du får vad du betalar för, känns som att det gör vad den ska.

Smak: 4/5: Stark, ingen höjdare för de som lätt får halsbränna på morgonen, men uppiggande och rätt god efter ett tag.

Totalbetyg: 3,5/5

 

Köp Mivitotal Plus 0.5 liter för billigaste pris

Butik Leveranstid Pris (exklusive frakt)
Shopping4net 1 – 3 arbetsdagar 118 kr
Svenskt kosttillskott 1 – 2 arbetsdagar 118 kr
Svensk Hälsokost 1 – 4 arbetsdagar 118 kr
Gymgrossisten 2 – 4 arbetsdagar 118 kr
Bodystore 2 – 4 arbetsdagar 118 kr

Köp Mivitotal Plus 1 liter för billigaste pris

Butik Leveranstid Pris (exklusive frakt)
Shopping4net 1 – 3 arbetsdagar 209 kr
Top Formula 1 – 2 arbetsdagar 215 kr
Svenskt kosttillskott 1 – 2 arbetsdagar 215 kr
Svensk Hälsokost 1 – 4 arbetsdagar 215 kr
Gymgrossisten 2 – 4 arbetsdagar 215 kr
Bodystore 2 – 4 arbetsdagar 215 kr
Summering
Datum
Produkt
Mivitotal Plus
Betyg
41star1star1star1stargray

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.