Skapad av & Inlämnad under Kosttillskott, Recension.

SASCO Aloe Vera tabletter

SASCO Aloe Vera tabletter

Aloe Vera är en mångsidig och mycket givande växt som använts länge för att hjälpa läkande av sår för vandrare ute i naturen, lindra brännskador, hjälpa hålla magen i schack samt ge en fräschare hy. Det Svenska familjeföretaget SASCO upptäckte denna växts givande egenskaper under 1980-talet och började producera kosttillskott baserat på växten. Aloe Vera kommer i alla möjliga former från dem att köpa, så som gel, juice, kräm och i tablettform. Den sistnämnda varianten från SASCO har jag testat under snart två veckor och här är min recension av SASCO Aloe Vera tabletter!

Jag har tidigare tagit några skedar om dagen av en 96%-ig Aloe Vera gel från Forever och den var lite kämpig att få i sig i början, men blev rätt uppfriskande efter ett tag. Dessa tabletter som både går att tugga som att svälja hela är även dem rätt svåra i smaken i början och enligt mig lite svårare att svälja än liknande t.ex. vitamintabletter. Men med en bra mängd vatten så går tabletterna ok att svälja, men jag skulle inte få för mig att tugga mig i dem.

Den stora fördelen med dessa mot aloe Vera i rinnande form ät att det är mindre bökigt att få i sig och går att ha med sig i väskan eller i lådan på jobbet. Enligt beskrivningen för tabletterna så motsvarar en tablett en matsked ren Aloe Vera-juice, vilket då lär motsvara ungefär en matsked av den 96% Aloe Vera-gel från Forever jag tagit tidigare. Värt att nämna är att även SASCO har en gel-variant i deras sortiment som jag dock inte har testat än.

Det är dock inte lika uppfriskande som den rinnande varianten, men de positiva effekterna borde vara de samma. Som med många andra kosttillskott är det jättesvårt att avgöra vilken skillnad intaget av de här gett mig, särskilt då jag brukar flera andra kosttillskott också. I och med att det är i tablettform glömmer jag inte lika lätt att ta aloe Vera kontinuerligt vilket är bra. Den rekommenderade dosen för dessa tabletter är en tablett 1 – 4 gånger om dagen. Själv har jag tagit mellan 2 – 3 om dagen vid måltider tillsammans med Omega-3  och med multivitamintabletter vid frukost.

En förpackning innehåller 100 tabletter vilket ger dig Aloe Vera för 25 – 50 dagar beroende på dosen du väljer (2 – 4 tabletter om dagen bör ej överskridas). Totalt sett skulle jag rekommendera Aloe Vera-tabletterna från SASCO då de är smidigare och lättare att komma ihåg än motsvarigheten i gel-form jag provat tidigare. Tabletterna finns för runt 160 kr hos Bodystore vilket är betydligt billigare än vad gel-förpackningarna från Forever brukar gå loss på!

Summering
Datum
Produkt
SASCO Aloe Vera tabletter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.