Skapad av & Inlämnad under Proteinbars, Recension.

Body Science Protein meal Chocolate banana

Cirkapris: 13 kr
Typ av bar: Proteinbar/Gainer bar
Vikt: 55g
Kalorier per bar: 206
Protein per bar: 20,6 g
Kolhydrater per bar: 18,7 g
Fett per bar: 5,4 g, varav 3,2 g mättat
Övrigt innehåll: Kostfiber (0,4 g), Natrium (0,11 g)

 

Kosttillskott-märket Body Science är butiken MM Sport:s egna varumärke med kosttillskott och kan ses som en direkt konkurrent till märken som Gymgrossisten:s märke Star Nutrition. Likheterna är många, det handlar om ambitionen att erbjuda effektiva och goda kosttillskott för ett pressat pris. Även när det kommer till utbudet med proteinbars så är Body Science en stark konkurrent till den prisbelönta Goodlife från Star Nutrition. Med MM Sports mängdrabatt på nätet kan komma ner på priser så lågt som 9 kr per Protein Meal bar som standardpris om du beställer 40 eller fler på en gång.

I skrivande stund så har Body Science tre typer av proteinbars; Delight Bar, Diet Meal och Protein Meal där jag idag har recenserat den sistnämnda: Protein Meal med smaken Chocolate/Banana.

Smak och konsistens:

Tillsammans med Star Nutrition Goodlife är Protein Meal från Body Science den godaste proteinbar jag provat hittills. Den känns väldigt saftig och matig och banan- och chokladsmaken känns inte så konstgjord vilket tyvärr annars är fallet med många andra bars. Den goda smaken ligger tyvärr nog mycket i den relativt höga sockerhalten men om det är något du aktivt försöker hålla nere så har Body Science även liknande bars fast med sockeralkoholer istället med ”Diet Meal”. Du som gillar skumbananer med chokladöverdrag eller som minns glassen Banana joe kommer nog uppskatta smaken.

Protein Meal finns även i smakerna Chocolate/Mint, Chocolate/Hazelnut, Coconut/Chocolate, Strawberry/Lemon, Äpple/kanel och Hallon/Lakrits (mörk choklad).

Innehåll:

Body Science Protein Meal är väldigt lik Goodlife då den förutom en hög proteinhalt (20,6 g för Protein Meal) tyvärr också har en rätt hög sockerhalt (18,7 g) vilket gör att den lämpar sig bäst efter ett träningspass eller som ett alternativ till godis. I övrigt är det rätt standard för vad moderna bars innehåller, utan något extra tillägg likt för t.ex. Isostar Afer Sport recovery med sina tillagda extra vitaminer och mineraler.

Pris:

Vid ett storköp med mängdrabatt på 40 bars á 9 kr/st ger det dig över två gram protein per krona och även vid köp av färre vid 13 kr/st så är Protein Meal billigare än de flesta konkurrenterna.

Totalbetyg:

Den höga halten socker vägs upp av den riktigt goda smaken, det låga priset och stabila proteininnehållet – det ultimata hade ju varit om Body Science lyckats pressa in i princip samma attribut i en bar med betydligt färre kolhydrater men Protein Meal Chocolate/Banana är fortfarande en av mina nya favoriter när det kommer till proteinbars!

Smak: 5/5
Innehåll: 3,5/5
Pris: 5/5
TOTALT: 4,5

Köp Body Science Protein Meal hos MM Sports >>

Summering
Datum
Produkt
Body Science Protein Meal Chocolate/Banana
Betyg
41star1star1star1stargray

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.