Skapad av & Inlämnad under Inspiration.

ASICS, märket känt för deras sportskor och löparkläder, har nu släppt en kampanj med motiverande videos kallad “ASICS Made of Sport“. I dessa inspirerande videos berättar olika atleter om vad som driver och motiverar dem när de uthärdar tuffare löpningsformer som triathlon, ultra running och trail running.

Emmanuel Gault är en så kallad “trail runner”, vilket är en sport där utöverna löper i olika leder eller “trails” med blandad terräng. Inte sällan sträcker sig dessa leder genom skogar eller bergskedjor vilket inte är främmande för Gualt som vann 2011 CCC Mont Blanc – en sträcka på cirka 98 kilometer! CCC står för Courmayeur – Champex – Chamonix och sträckan täcker områden med altituder på 2 500 km och en mängd olika väderlekar som regn, snö, natt och dag.

Jan Frodeno är världsmästare i triathlon, vilket kanske inte är så konstigt då han tränar runt 45 timmar i veckan – alltså mer än en normal arbetsvecka! Triathlon är som du säkert vet en sport som kombinerar långa sträckor med simning, löpning och cykling. På ett avklarar Frodeno tusentals kilometer till fots, i vatten och på sadeln och trots den otroliga kondition som krävs för detta, hindrar inte det Jan från att imponera med tunga knäböj ovanpå balansplattor i filmklippet!

Simon Wheatcroft är en så kallad “ultra runner” som löper marathon i sträckor på över 42 km i ett svep. Som om det inte vore nog så är Simon blind, men det stoppar honom inte från att springa dessa krävande sträckor med en guide och även springa långa sträckor och gymma själv utan hjälp.

Väldigt inspirerande filmer från ASICS, till och med jag som avskyr att springa blir sugen på att dra på mig löparskorna och ge mig ut på ett pass! Eller vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.